Översikt allmänna villkor

Vi är måna om att du som kund ska vara nöjd med oss och våra produkter, därför har vi utökat vår återbetalnings- och retur policy som gäller i 30 dagar, som därmed är dubbelt mot lagstadgade 14 dagar. Detta för att du ska känna dig extra trygg med ditt köp.

Frakt och retur policy

Fraktalternativen är PostNord (utlämningställe 69kr eller hemleverans 99kr) DHL (utlämningsställe 69kr) Instabox (paketskåp 49kr och hemleverans 99kr) Budbee (paketskåp 49kr och hemleverans 99kr) Vi erbjuder fri frakt till utlämningsställe och utlämningsskåp om beloppet på beställningen överstiger 500kr samt hemleverans om beloppet överstiger 1500kr.

För att slutföra din retur krävs ett kvitto eller bevis på köp. Återköp görs alltid till samma betalmedel som användes vid transaktionen. Varan ska då vara oanvänd och i samma skick som när du mottog den. Den måste också vara i originalförpackningen.

När din retur har mottagits och inspekterats kommer vi att skicka dig ett e-postmeddelande för att meddela dig att vi har mottagit din returnerade vara. Vi kommer också att meddela dig om godkännandet gällande din återbetalning.  Återbetalning att behandlas och en kredit kommer automatiskt att tillämpas på ditt kreditkort eller ursprungliga betalningsmetod inom ett visst antal dagar.

Sen eller saknade återbetalningar:

  • Om du ännu inte har fått en återbetalning, kontrollera ditt bankkonto igen.
  • Kontakta sedan ditt kreditkortsföretag, det kan ta lite tid innan din återbetalning officiellt postas.
  • Kontakta sedan din bank. Det tar ofta lite tid innan en återbetalning postas.
  • Om du har gjort allt detta och du fortfarande inte har fått din återbetalning än, vänligen kontakta oss på hello@foodecobox.com.

Utbyten

Vi ersätter varor om de är defekta eller skadade enligt reklamations reglerna för respektive land.

Frakt returer

Returfrakt bekostas av avsändaren men är subventionerad av FoodEcoBox med ca 75% jämfört mot att själv köpa motsvarande frakt. Denna hanteras genom att vi skickar ut en fraktsedel till din mejl och avdrag för detta görs på återbetalningen. Avdraget för frakten skiljer sig beroende på kostnaden för produkterna som även avspeglar vikten. Returer för värde understigande ett belopp om 1500 SEK görs avdrag om 99SEK och överstigande belopp om 1500SEK görs istället avdrag för 199SEK. Vid byten av produkter sker ingen kostnad, gäller dock max en gång per order.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss på för frågor relaterade till återbetalningar och returer. Vänligen uppge ditt ordernummer.

hello@foodecobox.com